miercuri, 5 februarie 2014

Fursecuri cu ciocolata si portocale

    Aceste fursecuri sunt minunate la o cana de lapte sau cafea, sunt atat de fragede si aromate ca se topesc in gura. Si mai ales, se fac foarte usor.Le-am facut de doua ori si mi-au iesit bine de fiecare data.
     Ingrediente:
200 g unt
3 oua
200g zahar
150 g ciocolata neagra sau cu lapte
esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala+ un pic de esenta de portocale
1 praf de copt
450 g faina ( mai mult sau mai putin, vedeti cand amestecati)
      Se mixeaza untul molae pana se face spuma, se adauga zaharul treptat in doua -trei reprize, si se mixeaza bine. Nu trebuie sa fie dizolvat complet. SE adauga cate un ou, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Aici puteti amestca mai mult pana se topeste zaharul, dar ies si daca nu e topit complet. Se adauga aromele si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga incet la compozitia de oua cu unt, amestecand cu o lingura de lemn sau paleta de silicon.Nu framantati. Trebuie sa iasa un aluat vartos, dar totusi lipicios. Acum se adauga ciocolata taiata bucatele, sau data pe razatoarea mare, eu am eu am taiat-o mai mare cu cutitul. Cu mana umezita, formati bilute cam cat o nuca mai mare, le puneti in tava cu hartie de copt, distantate un pic deoarece se latesc putin si le coaceti cam 10-15 min., la temperatura medie. Sa le verificati dupa 10 min, caci se pot arde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu