miercuri, 7 august 2013

Negresa

Gatitul se numara printre pasiunile mele, de cand eram mica colectionam tot felul de retete, am un teanc de caiete cu retete din diverse surse. Imi place sa fac prajituri si mereu sunt in cautare de retete noi. Nu am prea multe poze deoarece cand sunt in bucatarie nu pot sa ma concentrez si asupra aparatului de fotografiat asa ca renunt la poze spre reusita preparatului.
Acum vreau sa va prezint una dintre cele mai simple retete de prajituri, o reteta clasica care ne aminteste de copilarie.


Ingrediente: 1 pachet de unt, 400 g zahar, 50 g cacao, 130 ml lapte, 4 oua, 300g faina, 1 praf de copt
                   esenta de rom, stafide, o ciocolata amaruie, nuca de cocos pentru decor
 Untul, zaharul si praful de cacao se pun la foc mic cu laptele pana dau in clocot. Se iau 10 linguri si se pun deoparte pentru glazura. Cand s-a racit crema de cacao se adauga galbenusirile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, esenta de rom, stafide si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40 de min. Se topeste ciocolata in cele 10 linguri de glazura si se toarna peste prajitura calda. Se presara nuca de cocos.

Un comentariu: